Trilo Musik-ABC

Innovativt spel som lär barn alfabetet och bokstäver genom att att bland annat skapa unika bokstavs-uppträdanden!

LADDA NER - APP STORE LADDA NER - GOOGLE PLAY

Skapat för underhållning och lärande!

Välkommen till Trilo’s värld där du kan gå på upptäcksfärd bland bokstäver och ord med gladspöket Spooka, den enögda mumien Sling och snällmonstret Frank. Trilo Musik-ABC är skapat för att passa in i läroplanen för förskoleklasser upp till årskurs.

Lär dig alfabetet på ett helt nytt sätt!

Trilo Musik-ABC är ett innovativt spel som bygger på barns förmåga att koppla ljud och bokstäver till sammanhang med animationer och melodier. Spelet lär spelaren förstå bokstäver och alfabetet på ett roligt och pedagogiskt sätt genom bokstävernas ljud och bokstavsnamn men även skillnaden mellan små och stora bokstäver. Dessa är grundläggande beståndsdelar i den svenska läroplanen LGR11 och ett första steg till läs- och skrivkunnighet.

Samla alla bokstäver till unika scenframträdanden

I det innovativa spelet skall spelaren hjälpa Trilo-karaktärerna att samla alfabetets bokstäver – som alla är små “pokémon-figurer”. Björnen B kan till exempel bara låta som sitt ljud B-ljud “Bbh” och Tigern T kan bara låta “Tth”. Alla vunna bokstäver samlas på ett pedagogiskt och översiktligt sätt i spelarens bokhylla. Tillsammans kan de vunna bokstäverna bilda ord i form av bandkonstellationer på konsert-ön! Hur låter ditt namn som ett framträdande? Spela Trilo Musik-ABC så får du veta!

Tre olika spelmoment

Det finns fyra olika platser att besöka I spelet. Två minispel där spelaren kan vinna bokstäver på olika sätt. I det första spelet behöver spelaren lära sig alfabetets struktur då bokstäverna, som bor i “radhus” efter alfabetets struktur, rymmer hemifrån. Genom att placera bokstäverna i rätt husboxar kan spelaren samla nya bandmedlemmar till ett scenframträdande! I det andra spelet skall spelaren tillsammans med gladmonstret Frank sjunga kända barnmelodier med hjälp av alfabetets bokstavsnamn. Pedagogiken går ut på att lära spelaren alfabetes struktur på ett underhållande och enkelt sätt. I ett tredje spelmoment kan spelaren sedan på ett kreativt sätt skapa ord genom unika scenframträdanden på konsert-ön!